Rijbewijs voor automaat

Behalen bij Verkeersschool Bente Scholten

Je volledige willen kunnen concentreren op de weg en het overige verkeer? Zonder te moeten nadenken over het (ont)koppelen en schakelen van de auto? Dan is het automaat rijbewijs misschien iets voor jou!

Het voordeel van een automaat rijbewijs is dat je minder handelingen hoeft uit te voeren. Hierdoor kun jij je volledig concentreren op het overige verkeer. Omdat je het (ont)koppelen en schakelen niet hoeft aan te leren, is je rijopleiding sneller dan bij een normaal B rijbewijs. Hierdoor liggen de kosten van een automaat rijbewijs ook stukken lager. Het enige nadeel? Met een automaat rijbewijs mag je niet in een handgeschakelde auto rijden.

Wanneer je een praktijk examen aflegt in een automaat auto, krijg je alleen een automaat rijbewijs. Een automaat rijbewijs, wordt ook wel een Rijbewijs B met code 78 genoemd. Heb je dit rijbewijs behaald? Dan mag je alleen een auto besturen met een automatische versnellingsbak. Wil je later toch in een auto met een handgeschakelde versnellingsbak rijden? Dan moet je in het bezit zijn van een volledig rijbewijs B. Om dit rijbewijs dan te behalen hoef je alleen opnieuw een praktijk examen af te leggen. Een theoretisch examen is dan niet van toepassing.

spiegelfoto

Naast een praktisch examen moet je ook een theorie-examen afleggen bij het CBR. Om je optimaal voor te bereiden op jouw theorie-examen zitten er in alle lespakketten individuele theorie lessen opgenomen. Deze worden altijd verzorgd door ons zelf. Deze zijn in te plannen in het online planningsysteem. Hierdoor ga met een optimale voorbereiding naar het theorie-examen!

Gedurende de rijopleiding leer je op een juiste manier om te gaan met het voertuig. Hierbij worden alle aspecten om op een veilige, zelfstandige en verantwoorde manier deel te nemen aan het verkeer meegenomen. Beschik je over al deze aspecten? Dan is het tijd om je praktijk examen aan te vragen bij het CBR!

De rijopleiding van een automatische of handgeschakelde auto komen veel overeen. In beide gevallen leer je op een veilige, zelfstandige en vlotte manier deel te nemen aan het verkeer. Het enige verschil is dat je het voertuig niet hoef te (ont)koppelen of te schakelen. Hierdoor heb je meer tijd om je volledig te concentreren op het overige verkeer. Bij beide rijopleidingen moet je zowel een theoretische als een praktisch examen afleggen.

Wil je meer weten over de rijopleiding voor het automaat rijbewijs? Dan kan je altijd contact opnemen via onze contact gegevens.

bente met auto

Basispakket

1575
  • Kennismakingsles van 60 minuten
  • 24 lessen van 60 minuten
  • Tussentijdse toets
  • 2 theorielessen a 1,5 uur
  • 4 maanden online theorie
  • Excl. gezondheidsverklaring CBR
beste deal